Κοσμική σύνδεση

3,00 €
Διαθέσιμο
μια εξωγήινη προοπτική
 Πίσω στο: Fan
με μεταφορικά Παραλαβή από το Κατάστημα για 0,00 €

Συγγραφέας  Carl Sagan

Εκδόσεις  Ωρόρα

Σελίδες  300

Κατάσταση  Άριστη

 

Περίληψη

Ο Δρ. Καρλ Σαγκάν γράφοντας σε μιαν απλή και όχι τεχνητή γλώσσα, περιγράφει την αναζήτηση ζωής πέρα από τον πλανήτη μας και αφηγείται τις νέες αστρονομικές αποκαλύψεις που αφορούν τα βαθύτερα ανθρώπινα προβλήματα.

Ο Καρλ Σαγκάν είναι ένας εξωβιολόγος κι ένας αστρονόμος - κι ακόμα ένας εραστής της περιπέτειας - που εργάζεται ακριβώς με θέματα που συναρπάζουν όπως:

Την εξερεύνηση πλανητών με διαστημόπλοια

Τα όργανα που θα προσεδαφιστούν και θα αναζητήσουν ζωή στον Άρη

Τη βαθύτερη αναζήτηση της καταγωγής της ζωής πάνω στη Γη, διπλασιάζοντας τις γνώσεις μας στο παρελθόν μέχρι τέσσερα εκατομμύρια χρόνια

Την προετοιμασία ενός τρόπου επαφής με λογικά όντα σε πλανήτες άλλων άστρων

"Ζούμε" λέει ο Σαγκάν "σε γαλακτικές περιοχές όπου δεν υπάρχει έντονη δράση". Φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με το απύθμενο σύμπαν, όπου η Γη είναι ριγμένη βγάζοντας μας από τον γήινο σωβινισμό μας, αποδεικνύοντας πως όλοι είμαστε αστράνθρωποι, η Κοσμική Σύνδεση, θ' αλλάξει τη γνώμη του κάθε αναγνώστη.

Ο Καρλ Σαγκάν είναι ο πιο γνωστός και δραστήριος εκπρόσωπος της εξωβιολογίας. Καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Κόρνελλ, έχει τιμηθεί από τη NASA με το μετάλλειο για εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα και με το βραβείο Γκάλαμπερτ, της διεθνούς αστροναυτικής.